L'apadrinament

 

Què és l'apadrinament?

L’origen de la fi gura de l’apadrinament del riu sorgeix d’una inquietud que manifesta el grup de treball d’educació ambiental de l’antic Consell Municipal de la Sostenibilitat, especialment un cop fet l’arranjament del camí d’accés al riu Llobregat. El grup fa palesa la seva preocupació pel desconeixement que té la ciutadania de l’existència del riu i del patrimoni natural que representa per al municipi.

Es valora que cal aglutinar esforços i voluntats a través d’aquesta figura, que cal cercar la implicació de diferents agents envers el riu, entenent-se per agents no solament els centres educatius, sinó qualsevol entitat, col·lectiu o particular que hi vulgui participar activament, i que així es farà constar amb la signatura de la carta de compromís. Els padrins del riu, doncs,

 • Donarem a conèixer la rellevància que ha tingut el riu Llobregat en el decurs de la història de la nostra ciutat, i la seva incidència en la comarca, no solament pel que fa a l’àmbit de medi natural, sinó també amb una visió més àmplia que inclogui aspectes culturals, econòmics, socials, empresarials i ecològics, cosa que requerirà una implicació interdisciplinària.

• Afavorirem que el nostre col·lectiu treballi durant el curs —durant l’any, si s’escau— la importància dels recursos hídrics en general, i del nostre riu en particular.

• Fomentarem sortides i excursions a la llera del nostre riu, a peu o en bicicleta, per tal de fer visites de camp que ens permetin el coneixement de l’ecosistema i l’experimentació científica.

• Totes les accions que es duguin a terme amb relació al riu Llobregat les recollirem en imatges i explicacions i les penjarem al bloc (http://elllobregat.blogspot.com.es), per tal de fomentar l’intercanvi d’informació.

 

Com concretem l'apadrinament?

Les entitats que volen emmarcar com Apadrinament una activitat sobre el riu Llobregat:


Protocol de web i fitxes (cal navegar amb Google Chrome o Mozilla):

Les entitats HAN DE TENIR COMPTE GMAIL O XTEC.
a) Les entitats envien a la nova adreça apadrinamentllobregat.lh@gmail.com: material gràfic, breu text, enllaç internet (el que sigui possible).
b) Aleshores, obren una fitxa LLIURE. Les entitats, clicant podran editar sense permís específic.
c) Els administradors tanquem la fitxa quan estigui acabada pq ningú la pugui desfer: CAL QUE ENVIEU UN CORREU AVISANT-NOS-EN.

Si prefereixen tenir permís específic:
b) Cal que enviïn un correu demanant-nos una fitxa.
c) Rebran resposta de la fitxa oberta. Les entitats clicant podran editar. NINGÚ PODRÀ MODIFICAR LA FITXA.

Protocol de notícies
a) Demaneu als presents que provin d'enviar un missatge al compte de googlegroups apadrinamentllobregatlh@googlegroups.com, per saber que estan actius.
b) Poden avisar d'activitats pròpies o alienes enviant un missatge a aquest grup SIMULTÀNIAMENT A TOTS ELS MEMBRES DEL GRUP.
c) Poden emprar el twitter: apareixerà en la caixa del blog, enviant la piulada a @apadrinem_llblh.

Fitxa apadrinament riu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada